Светската туристичка платформа Биг 7 травел, неодамна ја објави својата листа на најдобрите 50 плажи на светот. Факторите според кои се одбрани се Плаво знаменце, полуларноста на плажите на социјалните мрежи и впечатоците на редакцијата.

На прво место е најде „Бела плажа“ на Филипини, која ја опишуваат како „дијамант“ и може да се пофали со ситен песок и кристално чиста вода.

Второ место е плажата Кабо Сан хуан во Колумбија, додека третата е Џалоуси во Сент Луис.

На листата на најдобрите се најдоа уште и Кендва на Занзибар, Whitehaven во Австралија. Од соседството во Грција на листата се најде плажата „Навагио“ на Закинтос.