Пензионери од Струмица, Кавадарци, Тетово и Кочани излегоа на протест пред зградата и уште еднаш побараа линеарно зголемување на пензиите за 3. 500 денари.

Пензионерите кои земаат помали пензии се пожалија дека тие не им се доволни за да можат достоинствено да живеат.

Тие велат дека со минималните пензии не може да ги платат давачките, да земам лекарства и за храна, а цените дека се зголемени.

Пензионерите велат дека минималната пензија на стасува за покривање на основните потреби, затоа треба да се зголемат, за да не бидат социјални случаи.

Тие велат дека 30-40 години издвојувале средства во Фондот за пензиско и затоа надлежните треба да ги прифатат нивните барања.