Пензионерите продолжуваат со протестите. Од денеска во нивните населени места пред општините ќе го искажуваат својот револт се до исполнување на нивните барања.

Минимална пензија од 18 илјади денари, повисоки пензии за 3 500 денари за сите, но и повисоки надоместоци..

Од здруженијата за Канал 5 информираа дека на 20ти септември кога се одбележува Денот на пензионерите, се подготвуваат за масовен протест во Скопје, на кој очекуваат поддршка и од сите националности.

Инаку согласно новата методологија, 330 илјади пензионери во септември треба да добијат зголемување на пензиите од 6%.