Опасен тренд се шири меѓу младите во светот но и во регионот.Наречен е „paqui one chip challenge“. Задачата е да изедеш чип кој е за 300 пати полут од најлутите пиперки и тоа да го издржиш без да се напиеш вода.
Лутината предизвика буквално „парање“ на желудникот и стомакот а младите тоа го прават за да бидат влијателни на Тик-Ток“.