Ви откриваме кои 3 инстинктивни чувства не треба да ги игнорирате:

„Не се чувствувам добро“. – Кога телото ни кажува дека нешто не е во ред, треба да го слушаме. Нашето тело комуницира со нас, но ние често го игнорираме тоа. Затоа, обрнете повеќе внимание на тоа како се чувствувате кога правите нешто, кога сте на одредена локација или кога комуницирате со одредени луѓе? Дали се чувствувате добро или лошо? Кои врски и активности ви ја трошат енергијата и ве прават радосни и живи?

„Морам да помогнам“. – Интуицијата не предупредува само на опасности. Бидејќи сите ние сме меѓусебно поврзани, можеме да почувствуваме и кога некому му е потребна помош. Имаме способност да ги согледаме потребите на другите преку изрази на лицето, говорот на телото или едноставно да почувствуваме кога им требаме. Помогнете ако мислите или чувствувате дека треба, но не заборавајте да ја прашате личноста дали сака вашата помош.

„Знаеш дека можеш да направиш нешто“. – Можеби немате доволно докази или аргументи за нешто, но чувствувате дека е правилно да го направите тоа. Без разлика дали тоа е одлука за кариера, каде да живеете, што да купите, каде да одите, што да читате… Вашата интуиција игра важна улога во донесувањето одлуки , но вистината е дека честопати не ја слушаме добро или долго време е потисната .