Холивудскиот глумец Николас Кејџ го промени имиџот за во новата улога во филмот Dream scenario во режија на Кристофер Боргли. Станува збор за комедија со која ќе се отвори годинешниот Меѓународен филмски фестивал во Торонто.

„Оваа надреалистичка сатирична комедија прави остри, навремени набљудувања за културата на социјалните медиуми, особено кога станува вирална и нејзиното влијание врз начинот на кој комуницираме со другите во нашиот секојдневен живот. Кејџ испорачува дел од неговите најдобри дела“, рече Робин Ситизен, режисерот и водител на програмата на Филмскиот фестивал во Торонто.

Покрај Николас Кејџ, во „Сценарио за соништата“ играат и Џулијан Николсон, Мајкл Сера, Дилан Бејкер, Кејт Берлант, Дилан Гелула и Тим Медоус.

Филмовите кои ќе се натпреваруваат на фестивалот се и Dear Jassi на режисерот Тарсем Синг, Great Absence на Кеи Чика-ура и I Told You So на Гвиневер Елкан, пренесе NME.