Заменик министерката за првада Викторија Аврамовска Мадиќ  најавува дека и т.н Егејци ќе влезат во Уставот. Таа синоќа во тв емисија објасни дека кога граѓаните ќе го прочитаат текстот на новата Преамбула на Уставот ќе видат дека нема ништо страшно. Таа Македонците од Грција ги нарече навредиливо со терминот „Егејци“ иако дел од таков народ не постои и тоа се Македонци.

Кога ќе го видат предлогот ќе видат дека нема ништо лошо ако во Преамбулата влезат и другите народи кои поднеле барање, бидејќи не прамиме муабет само за Бугарите,туку и за Црногорците, Египќаните, Егејците и сит оние кои ќе поднесат барање-рече Мадиќ.