Скопјанецот Сашо Серафимовски стигна пеш до манастирот Острог во Црна Гора.

Рече дека целта му е остварена и им посака здравје и спасение на сите што му дадоа поддршка во ова патување.

За потсетување, На граничниот премин Табановце, рече дека му се потребни 130 часови за да стигне до таму.
„130 поклонувачко патување ќе ми остане запаметено како ходочасно одење Скопје – Острог“, рече Серафимовски пред стартот на овој невообичаен подвид, па голем број од пријателите му посакаа среќа и лесен пат.