Врските завршуваат поради различни причини. Некои поради прекумерна љубомора, некои поради претерана грижа, други поради непочитување, но ретко поради недостаток на љубов.
Многупати го напуштаме бродот иако се сакаме, но врската претрпе толку многу злоупотреба што нема начин да продолжиме.
Односите се под влијание на тоа како другите се однесуваат со нас, било да е тоа добро или лошо. Ако се однесуваш добро со неа, љубовта ќе трае цел живот, ако ја малтретираш, можеби само неколку недели.
Интересно е да се спореди врската од почеток до крај. На почетокот луѓето се љубезни и се грижат еден за друг. Тие исто така го оставаат тоа чувство на вечност во историјата. Но, во првата кавга сурово покажуваат дека не го почитуваат партнерот, како да немаат чувства кон него.
Вистина е дека луѓето ја изгубиле почитта кон другите и, во жарот на нивните чувства, се навредуваат едни со други како некој што користи митралез со намера да убие. И навистина убиваат.
Тие убиваат почит, љубов, волја за продолжување.
Некои врски, дури и ако не водат до смрт, оставаат длабоки траги во душите на луѓето. Затоа следниот пат добро размислете дали секој проблем е причина за расправија и внимавајте како му се обраќате на партнерот, за да не исчезне почитта со текот на времето.