Постои поим наречен женски магнетизам, кој е неизбежно привлечна сила што жените ја користат свесно или несвесно. Тоа е збир на квалитети. Мажите дефинитивно го сакаат женскиот магнетизам бидејќи ги тера жените да се однесуваат на одреден интересен начин. Погледнете повеќе во следните редови.

Кога привлечнодта станува втора природа на жената

Некои жени се раѓаат со оваа вештина, други успеваат да ја научат со текот на времето. Да се ​​биде шармантен и привлечен значи да се биде свој. Не значи дека треба да се насмевнете со сила, да бидете лажно љубезни. Ова е за да ја почувствувате жената во вас и да и дозволите да излезе на виделина. Да блесне. Кога се смеете, кажувате нешто, плачете, дури и кога читате книга. Да се ​​биде шармантен, привлечен, значи да не се терате да изгледате совршено за да им се допаднете на другите, туку да уживате во сопственото друштво. Шармантната жена комуницира со леснотија, нејзините гестови се прекрасни, тие доаѓаат природно, а мажите тоа го сакаат.

Кога жената се сака себеси

Ова е секогаш очигледно и мажите секогаш го забележуваат. Што значи да се сакаш себеси? Жените имаат динамичен секојдневен живот – кариера, грижа за своите сакани и тоа ги исцрпува во одреден момент. Ако не успеат да го намалат нивото на стрес, се грижат за нивната удобност, не забораваат на нивните потреби, заморот се акумулира, стануваат раздразливи, конфликтни …

Сето ова влијае на нивното емитување, односот со партнерот итн. Мажите сакаат да гледаат кога жената е мирна, избалансирана, кога се грижи за нејзината удобност. Стресот не смее да ја совлада.

Мажите сакаат жени кои знаат да прифатат комплименти

Кога и даваат комплименти за фустанот, на пример, никогаш не би рекла дека не е нова или е нова. Ќе се заблагодари со насмевка, бидејќи знае дека таа ја прави облеката толку извонредна а не облеката неа.

Кога жената се чувствува удобно со своето тело

Ова не значи дека нејзината фигура се вклопува во стандарди и мерки. Жната која се грижи за своето тело знае како да го користи за да изгледа привлечно, дури и кога нејзиниот стомак е малку подуен. Спротивно на тоа, ако се срами од својата фигура, мажите секогаш го фаќаат ова. Жената која се чувствува удобно во својата форма, не бара потврда или пофалба од никого.