Како што старееме, сè почесто правиме биланс на нашите животи. За некои работи воздивнуваме, а не е доцна да ги промениме. Проверете 20 работи за кои еден ден ќе зажалите, но сепак имате време да ги промените.

Сте биле во токсична врска/брак.

Не сте поминале доволно време со вашите пријатели.

Не сте патувале кога сте ја имале оваа можност.

Не носевте црвен кармин затоа што мислевте дека е премногу храбар за вас.

Не научивте нов јазик, но сакавте.

Пропуштивте многу концерти, театарски продукции, филмски хитови и сакавте да бидете дел од нив.

Не потрошивте доволно време на третмани за убавина, не го купивте тој фустан што ќе ви изгледаше одлично.

Не се грижевте доволно за вашето тело и им дадовте слобода на задоволствата.

Сте работеле на работа што не ја сакате.

Премногу се грижевте за тоа што другите луѓе мислат за вас.

Не си дозволивте да бидете каприциозни со мажите до вас. Жената мора да биде каприциозна.

Се плашевте да ризикувате.

Не сте сфатиле колку сте извонредни и убави.

Молчевте за вашите емоции, стравови затоа што се плашевте дека нема да ве разберат.

Се плашевте да кажете „те сакам“.

Не се грижевте доволно за сопствените потреби.

Премногу работа, премалку забава.

Имавте болка, огорченост, спомени кои ве натерале да се чувствувате непријатно.

Не застанавте за себе.

Одржавте врски – пријателски, семејни, само затоа што не беше „морално“ да ги раскинете.