Како што можеби сте слушнале: Среќата ја сака тишината. И тоа е сосема точно. Погледнете ги овие 14 причини зошто е подобро да го држите личниот живот приватен.

 1. Колку помалку споделувате, толку е помала веројатноста дека луѓето ќе ви се мешаат во работата.
 2. Ќе престанете да се грижите што мислат другите за вашиот живот.
 3. Нема да мора да барате одобрение за да го правите она што мислите дека е соодветно за вас.
 4. Ќе имате помирен живот – помалку драма и токсична енергија за сметка на повеќе лично време.
 5. Ако сите ви се пријатели, имате проблем. Не можете да им верувате на сите, да ги споделите вашите лични податоци и да бидете сигурни дека нема да ги злоупотребат.
 6. Многу е полесно да одите сами за да ги постигнете вашите лични цели.
 7. Осаменоста ве учи како да бидете сами и како да се поврзете со другите на подлабоко ниво.
 8. Сите си заминуваат. Кога не откривате сè за себе, ќе научите како да бидете свои и да не се чувствувате осамено.
 9. Кога ја чувате вашата приватност, луѓето нема да знаат како да ве нападнат и повредат.
 10. Вистината е дека не сите луѓе навистина се заинтересирани за вас. Поважно им е што можете да им понудите.
 11. Луѓето ќе сакаат да знаат повеќе за вас кога помалку зборувате за себе.
 12. Никому не должите објаснување за вашиот личен живот.
 13. Не се сите ваши пријатели. Имајте поприватен живот за да не привлекувате негативна енергија.
 14. Ќе научите кога да бидете сами и кога да бидете со други луѓе.