Кармата е начин на Универзумот да ви го врати она што сте го дале – ако дадете добра енергија, таа ќе се врати, како и негативната енергија. Честопати живееме на автопилот, не сфаќајќи дека она што мислиме го привлекуваме. Кармата – универзалниот закон за причина и последица, според будизмот, не е имун на нашето влијание и свесен напор да го промениме она што го даваме, а со тоа и она што го добиваме и привлекуваме во животот.
Во моментот кога живеете свесно, почнувате да привлекувате магија во вашиот живот. Дознајте како можете да ја зајакнете вашата добра карма!
Ја зборуваш вистината
Кога ја кажувате вистината, дозволувате да влезат во вашиот живот луѓе кои исто така ја кажуваат вистината. Не само што ќе привлечете доверливи луѓе во вашиот живот, туку и ќе се чувствувате подобро ако знаете дека живеете автентично , без да морате да ги прикривате лагите со други лаги.
Помагај на луѓе
Животот што го живеете помагајќи им на оние на кои им треба никогаш не е залудно потрошен живот, затоа искористете ги своите таленти и уникатни квалитети за да им помогнете на оние околу вас. Овој метод за подобрување на вашата карма е најлесниот, бидејќи во секој момент можете да направите добро дело .
Медитирајте
Кога сè изгледа тешко, едноставно влезете во себе и смирете го умот. Обрнете внимание на вашите мисли и погрижете се тие да останат позитивни за да продолжите да привлекувате добри работи од универзумот . Важно е често да се поврзувате со вашето највисоко јас за да можете да зрачите со добра енергија.
Живеј со значење
Што и да правите во животот, правете го целосно и поставете јасни намери за она што го сакате. Секој ден што ви се нуди е наменет да ве приближи до среќата. Уживајте и во можностите што ги добивате од животот и во предизвиците со кои се соочувате, бидејќи сите тие имаат своја улога.
Практикувајте љубезност и сочувство
Животот функционира во циклуси на давање и примање, и колку повеќе давате, толку повеќе ќе добивате. Никогаш не станувате посиромашни затоа што сте дарежливи, напротив: станувате побогати со искуства и позитивни емоции . Во одреден момент, она што го давате ви се враќа. Светот никогаш не може да има доволно добрина, затоа бидете нежни и внимателни кон оние околу вас. Преку овој став ќе привлечете магија во вашиот живот.