Повеќето од луѓето уживаат во благите работи, но ако само малку повеќе се фокусираме на природното благо, нашето тело ќе биде многу поздраво и поблагодарно.
Како да го внесеме овошјето во нашата секојдневна исхрана, а притоа да уживаме во истото?
Експериментирајте со различни видови на овошје. Пробајте нешто што не сте пробале, на тој начин ќе ви биде поинтересно и постојано ќе откривате нови вкусови.
Комбинирајте суво овошје со јаткасти плодови.
Направете шејкови од различни комбинации од овошје.
Додатете овошје во салатите, експериментирајте со нови рецепти.