Мажите всушност сакаат жени кои се храбри и не се плашат да го направат првиот чекор. Ако ги користите овие техники на флертување, ќе можете да го привлечете момчето секогаш кога сакате без да изгледате очајно.
Побарајте од него помош, а потоа дајте му комплименти за неговите вештини
Не е важно што е работата за која ви треба помош. Дури и ако е за нешто толку глупо како да се најде продавница, тоа ќе функционира како спектакуларен мразокршач. Тоа ви овозможува и да му дадете шанса да се покаже, што ќе го направи среќен доколку е заинтересиран за вас.
Направете многу јасно дека го гледате
Мажите ќе забележат ако ги гледате. За да успее овој потег, гледајте во него додека не забележи, а потоа брзо свртете се и направете гест со вцрвенување. Тој ќе го добие знакот и најверојатно ќе разговара со вас.
Направете случаен изговор за да го добиете неговиот број и да разговарате со него
Може да кажете нешто како: „Здраво, ми треба вашиот број бидејќи веќе сме соседи. Имам и едно прашање, дали знаете некои добри кафеани во околината?“. Обидете се да почувствувате дали и вие му се допаѓате пред да дејствувате.
Ако навистина сакате прво да видите дали е кул, пријдете му на пријателски начин
Не вклучувајте допир. Само разговарајте со него како со пријател. Наместо тоа, одвојте време прво да го почувствувате, а потоа полека продолжете го контактот со очите и насмејте се додека не го добие навестувањето.
Однесете го на кино
Повеќето мажи ќе се согласат да гледаат филм заедно. Но, воздржете се – прво не покажувајте интимност, нека се обиде да ве освои.
Ако сте во клуб, играјте на подиумот
Мажите сакаат жени кои знаат да танцуваат. Интересното е што повеќето ќе сакаат да разговараат со жена која очигледно се забавува бидејќи не е очајна – и да, господата го знаат ова. Откако ќе разговарате и ќе се смеете со другите, поканете ја личноста на подиумот.
Направете комплименти за неговата коса или стил
Повеќето мажи всушност умираат да слушнат комплимент. Ако му кажете дека изгледа добро, ќе ви ја олесни комуникацијата и полесно ќе допре до неговото срце.
Прашајте го неговото мислење за нешто и искористете го како кршач на мраз
Повеќето мажи ќе можат да го сфатат советот ако редовно го прашувате нивното мислење. Сакаат да го покажат своето искуство и знаење, така што на овој начин ќе можете полесно да допрете до нив.