Нашите тела постојани стареат, но не мора да значи дека истото се случува и со нашиот внатрешен дух.
Дали сѐ уште и Вие се чувствувате младешки?
Доколку ги поседувате овие 3 навики, Вие несомнено постојано го разигрувате Вашиот младешки дух:
Се забавувате. Во Вашиот секојдневен живот има барем малку забава. Правите активности коишто се возбудливи, пријатни и во истите уживате.
Учите нови работи и се трудите да излезете барем малку од својата удобна зона.
Создавате нови работи. Продолжувате да пишувате песни, да цртате, да готвите оброци, да испробувате нови рецепти, да одржувате прекрасни градини и слично.
Вежбате. Правењето физички вежби го подобрува Вашето ментално здравје, а Вие се чувствувате секој ден поубаво и поздраво.
Гледате убавина и добро во светот и сте благодарни за секој доживеан момент.