• Ветете дека нема да дозволите вашето минато да ја дефинира вашата сегашност и иднина. Минатото не може да се смени или врати, престанете да го живеете. Оставете го минатото таму каде што припаѓа.
  • Ветете си дека ќе преземете целосна одговорност за вашиот живот . Немојте да живеете во сон дека некој ќе дојде и ќе ви ги реши сите проблеми. Квалитетот на вашиот живот зависи само од вас.
  • Вети дека ќе ги слушаш твоите желби. Не ставајте ги вашите желби и потреби на дното на листата. Љубовта е поврзана со жртвување и грижа за луѓето што ги сакаме, но тоа не значи дека треба целосно да заборавиме на себе.
  • Ветете дека нема да ги одбиете можностите што ви ги дава животот. Не кажувајте „ не “ без размислување, обидете се, искористете ја шансата!
  • Ветете дека нема да се трудите да го остварите туѓиот сон. Слушајте се себеси, дали сте сигурни дека одите токму кон вашиот сон? Дали е ова токму она што го сакате? Или можеби вашето семејство го сака ова од вас, на пример?!
  • Вети дека ќе раскинеш со луѓе кои постојано те повредуваат и саботираат. Тоа може да биде нездрава љубовна врска или токсичен „пријател“. Престанете да толерирате несоодветно однесување кон себе.
  • Ветете дека нема да дозволите неуспесите или грешките да влијаат на тоа како се чувствувате за себе. Сите прават грешки и тоа е во ред. Немојте да се обвинувате и да се карате за секоја грешка. Научете да ги третирате неуспесите како животни лекции од кои треба да научите.
  • Ветете си дека ќе излезете од вашата комфорна зона . Добро е во комфорната зона, но таму нема развој. Да, ќе биде страшно и необично, но за да постигнете извонредни резултати, треба да размислите повеќе.
  • Посветете се да потрошите повеќе време на вашето ментално здравје и само-подобрување. Нема потреба да станете „совршени“ или да се трудите да бидете „подобри од некој друг“. Секој ден треба да се трудите да бидете подобри од вчера .