Тишината зборува погласно од зборовите
Тишината почна да се чувствува помалку како меѓусебно разбирање, а повеќе како огромна бездна на емоционално исклучување. Наместо безгрижно чувство на топлина, вие сте исполнети со напнатост и напнатост. Порано тишината ти претставуваше мир, но сега апсолутната студенило на двајца странци. Ако се чувствувате така, можеби сте избрале погрешна личност.
Создавате имагинарна слика за среќа која не ја живеете
Кога се препуштате на мечтаење, помалку размислувате за совршените моменти од минатото и повеќе се посветувате на идеализирање на партнерот и на врската со него. Наместо да доживеете вистински моменти на поврзаност и спонтаност, вие создавате романтизирана верзија на вашата врска во вашиот ум, обидувајќи се да го премостите јазот помеѓу соништата и реалноста што постојано се зголемува. Тоа е како да се обидувате да ги насликате пукнатините, надевајќи се дека тие магично ќе исчезнат.
Интуицијата ве предупредува
Интуицијата е нашиот компас со кој донесуваме одлуки. Ако тоа не е минливо чувство на несигурност , туку постојано добивате сигнали на сомнеж и непријатност, тоа значи дека нешто не е во ред и треба да ја преиспитате врската во која се наоѓате.
Постојано барате потврда за вашата вредност
Кога сте во здрава врска во која преовладуваат љубовта и хармонијата, се чувствувате безбедно и удобно. Меѓутоа, ако почнавте да се чувствувате недоволно ценети, запоставени, често барате потврда од другите за вашите зборови и постапки, тогаш ова ви кажува дека не сте на вистинското место.
Вашата иднина изгледа маглива
Кога размислувате за иднината, наместо да имате јасна визија за патека исполнета со заеднички соништа и аспирации, се чувствувате неизвесно, како да сте во магла. Дискусиите за иднината се избегнуваат или доведуваат до несогласувања. Кога сликата на партнерскиот живот повеќе личи на трнлив лавиринт отколку одење по чиста патека, тоа може да биде знак дека не сте на иста страна и имате различни аспирации и погледи на животот.