Веројатно не постои личност која не сака да им се допадне на другите, особено кога станува збор за љубовта. Сепак, понекогаш може да биде тешка задача да знаеме дали личноста кон која имаме чувства ја привлекуваме или не. Според западните психолози, постои начин да се сфати ова, или барем делумно. Така, на пример, ако некој ненамерно не имитира (на пример, ги стави рацете на маса како нас), тоа може да се сфати како знак на интерес.

Кои се другите показателски знаци?

Одговара на звукот на вашиот глас

Според психолозите, ова е многу важен и забележлив знак. Човек кој сака друг го менува тонот на гласот според нивото на привлечност што го чувствува, велат експертите. Жените, на пример, имаат тенденција да користат повисок и понестабилен тон на гласот кога чувствуваат привлечност кон некого. Исто така, се покажа дека жените претпочитаат пониски машки гласови, а мажите често бараат друштво со жени со висок тон, забележуваат истражувачите.

Тие споделуваат лични работи за себе

Колку повеќе некој го привлекувате, толку повеќе лични детали ќе споделува за себе. Меѓу нив може да има дури и недостатоци или неуспеси, но споделени на малку лежерен начин. Тие исто така ќе се обидат да го одржат разговорот така што ќе ве прашаат работи и за вас.

Вие сте потаинствени за себе

Процесот на заведување наеднаш станува поинтересен и ги удвојувате напорите да го добиете она што го сакате ако сте малку потаинствени. Тоа што изгледате помалку пристапни ги тера луѓето повеќе да ве посакуваат, веруваат психолозите. Ако тој го зголеми интересот да ве „пробие“ сигурно му се допаѓате. Но, имајте предвид дека не треба да се претерува со непристапноста, бидејќи во одреден момент може да стане навредлива за другата страна.

Не ги прекрстува нозете

Говорот на телото е многу важен и секогаш треба да го имаме на ум. Обрнете внимание, особено на нозете и рацете на личноста што ја сакате. Нивното позиционирање може да открие дали тој е привлечен кон вас или не. Ако неговите нозе не се прекрстени, ова може да биде силен показател дека имате шанса. Исто така, внимавајте на контакт со очите на негова страна, ако неговите дланки се свртени кон вас. Ова е показател за отворен говор на телото. Правилото важи и за мажи и за жени.

Појаснува дека е сингл

Ако „случајно“ за време на разговор предметот на вашите желби внесе дека моментално не излегува со никого, обрнете внимание на ова. Можеби има причина зошто го споделувам овој детал за себе. Тој сака да ја покаже својата достапност како знак на привлечност кон вас.

Флертува со вас

За време на разговор, тој/таа вметнува шега на лесен начин што ве насмее. Ова дефинитивно може да биде стил на флертување. Ако ги споделувате чувствата на некоја личност, може да одговорите со нешто смешно, но ако шегата на личноста е нешто што не ви е смешно и влијае на вас, споделете ги вашите чувства.