Подарување цвеќиња, покани за вечера, контакт со очи – ова се класични знаци дека му се допаѓате на маж. Овие три знаци се толку карактеристични што е невозможно да ги згрешите.

Сепак, врските не се секогаш црно-бели, а понекогаш господата доведуваат во заблуда со своето однесување. Бидејќи секоја врска е различна како и луѓето во неа, невозможно е да се генерализираат точните знаци дека мажот има романтичен интерес. Начинот на кој вашиот потенцијален партнер се однесува околу вас може да биде сосема поинаков од тоа како се однесувал бившиот на почетокот на вашата врска, што може да ве натера да се запрашате дали тој воопшто е за вас.

Денеска ви претставуваме 5 очигледни знаци дека на маж му се допаѓате, но тоа го крие.

Бавно темпо

Иако страста и импулсивноста се вообичаени на почетокот на новата врска, побавното темпо не е лоша работа.Всушност, ако некој сака да ги забави работите, тоа е добра вест. Веројатно тоа е затоа што стравот на вашиот партнер дека работите ќе тргнат наопаку со вас ја надминува неговата желба да стане интимна прерано.

Се обидува да игра кул

Ако на сите им изгледа смирен, кул и самоуверен, освен вас, можеби му се допаѓате повеќе отколку што мислите. Вообичаено е луѓето да не се сигурни како да постапат во нова врска, дури и кога обично изгледаат самоуверено. Можеби го крие фактот дека ве обожава затоа што сака да се однесува ладнокрвно пред своите пријатели. Или ги крие чувствата затоа што не сака да брза.

Однесувајте се вкочанети

Иако тоа може да ве натера да мислите дека е премногу резервиран или здодевен, неговото однесување понекогаш е само начин да ги прикриете вашите првични чувства од страв дека тој е надвор од неговата комфорна зона .

Мимикрија

Мимикријата има врска со многу повеќе од сочувство, има врска и со наклонетоста.

Вие сте приоритет, а не обврска

Дали е подготвен да вози долги часови за да биде со вас кратко време? Изборот да ги игнорира непријатностите покажува посветеност и да ви даде приоритет во неговиот живот. Ова покажува дека тој ја цени вашата компанија и покажува вистински интерес за подлабока врска. Ако работите кои вообичаено изгледаат како непријатност не му се голема работа, тој навистина е заљубен во вас.