Следниве знаци се речиси сигурен доказ дека сте премногу уморни од стрес. Проверете ја нашата листа во следните редови и дознајте дали всушност постои стрес зад вашето необично однесување:
– Заборавени сте. Се почесто се случува, на пример, да заборавите да го заклучите автомобилот или да ја исклучите пеглата;
– Пропуштате да ја земате дневната доза на витамини или лекови;
– Некои звуци со кои сте навикнати да живеете ве нервираат повеќе од кога било. Ова може да биде, на пример, звук на автомобил што го слушате од вашиот прозорец или разговор на колеги во канцеларијата;
– Го одложувате завршувањето на обврските за кои не е потребно големо трошење време;
– Поранешните забавни активности, како што се игра со дете или излегување со пријателите, ви стануваат многу потешки;
– Поспоро реагирате на сообраќајни настани, и кога сте зад воланот и кога сте пеш;
– Избегнувате да одите на лекар иако имате очигледни здравствени проблеми;
– Вашиот фрижидер е полн со храна со истечен рок;
– Ви треба подолго време за да ги решите проблемите со кои никогаш порано не сте се бореле;
– Ја губите концентрацијата кога ги слушате другите луѓе и често ги замолувате да го повторат кажаното.