Ова може да биде мал ритуал што ќе го извршите на почетокот на денот, но можете слободно да го повторувате во текот на денот, особено ако имате лош и стресен ден .

Се однесувам љубезно кон себе.
Јас сум способен и самоуверен.
Јас одбирам да бидам среќен.
Верувам дека сум на вистинскиот пат.
Ги поздравувам сите нови можности.
Јас сум достоен за љубов.
Растем секој ден.
Телото ми е убаво.
Секогаш се чувствувам заштитено.
Сè што ми треба е во мене.
Се ќе биде во ред.