Колку помалку драма во вашиот живот, толку подобро. За жал, не е секогаш така лесно да се избегне, но има 10 совети кои можат да ви помогнат да го минимизирате.
Изберете ги вашите битки мудро
Не секоја ситуација бара ваш придонес или мислење.
Вежбајте активно слушање
Добијте го гледиштето на другата личност пред да одговорите.
Поставете граници
Јасно комуницирајте ги вашите граници и почитувајте ги границите на другите.
Останете смирени
Ако размислите пред да одговорите, можете да спречите сериозна конфронтација.
Избегнувајте озборувања
Воздржете се од ширење гласини или дискусија за други зад нивниот грб.
Фокусирајте се на решенија
Наместо да се занимавате со проблемите, барајте конструктивни начини за справување со нив.
Опкружете се со вистинските луѓе
Поминете време со луѓе кои ве мотивираат и поддржуваат, избегнувајќи токсични личности.
Размислете пред да дејствувате
Паузирајте пред да реагирате емотивно, размислете за последиците.
Вежбајте емпатија
Обидете се да ги разберете чувствата и мотивите на другите, дури и ако не се согласувате.
Дајте приоритет на грижата за себе
Кога сте емотивно избалансирани, помали се шансите да се вклучите во драма.