Според студијата на Интел од 2012 година, девет од 10 возрасни веруваат дека другите откриваат премногу за себе на интернет, а 88 отсто велат дека вложуваат повеќе труд за да се претстават себеси отколку да ја запознаат другата личност на страниците за запознавање. Истото истражување покажа дека 33 отсто од луѓето се чувствуваат поудобно кога споделуваат информации на интернет отколку лично.

Денеска ви претставувам 7 златни правила кои треба да ги следите при онлајн состаноци.

Бидете автентични и реални

Вашето интернет-јас треба да одговара на вашиот реален живот за да избегнете разочарување за двете страни.

Бидете неутрални

4 од 10 луѓе обично не комуницираат со луѓе со чии мислења не се согласуваат на интернет, според истражувањето на Интел, па кога станува збор за политиката, обидете се да го задржите јазикот неутрален освен ако не сте толку убедени дека ќе ја дадете истата изјава. пред преполната сала.

Одржувајте ги пораките на минимум

Кога првпат комуницирате со некого преку интернет страница за запознавање, сакате да разменувате неколку пораки пред да се сретнете лично со него. Но, не преговарајте, поентата е да се запознаете лично, а не да бидете онлајн пријател, затоа излезете и одете на состанок

Барајте заеднички интереси

Кога ќе се запознаете во првите неколку пораки, сакате да оставите одличен впечаток за себе. Не давајте премногу коментари за вашиот изглед и не навлегувајте во интимни теми. Наместо тоа, барајте заеднички интереси како што се активностите што можете да ги правите заедно кога ќе се сретнете. Чувајте го тонот позитивен или неутрален, барем додека не го разберете сарказмот и хуморот на соговорникот.

Нема виртуелен секс

Само НЕ правете го тоа.

Прв состанок – оставете го телефонот!

Во спротивно, ризикувате да останете со него.

Прашајте пријател

Ако се сомневате дали вашиот профил на страниците за запознавање е доверлив, тогаш најдобро е да побарате од некој близок да направи ревизија и да ви каже дали се совпаѓа со вашата личност. Не е важно да се претставите совршено, туку да бидете автентични, бидејќи така ги зголемувате шансите да ја запознаете вашата сродна душа.