9 начини да се манифестираат парите:

Разберете ги законите на привлекување и вибрации
Парите се одговорот на вибрациите што ги имате . Тоа е „вибрација“ на изобилство и просперитет што буквално привлекува повеќе изобилство и просперитет. Најдобар начин да се манифестираат парите е да се чувствувате како веќе да ги имате. Може да се чувствувате како да имате пари дури и ако се 100 динари – тоа е чин на благодарност за изобилството и просперитетот.

Бидете конкретни
Друга клучна работа што треба да се разбере за повеќе пари е дека тие доаѓаат таму каде што се потребни. Не барајте само повеќе пари – прашајте за што ќе се користат парите. На пример, можеби ќе сакате да купите автомобил, да земете повеќе одмори, да исплатите заеми итн.

Научете да ви биде удобно да трошите пари
Повеќето луѓе имаат купувачко каење. Тие трошат пари на нешто што го сакаат и се чувствуваат лошо поради тоа речиси веднаш потоа. Ова чувство доаѓа од недостаток и ограничување и чувство како: „Немам доволно пари, па кога трошам, се чувствувам ужасно“.
Она што јас го предлагам е да потрошите иста сума на пари како сега, но да се чувствувате многу поинаку кога го правите тоа. Наместо да се чувствувате како да немате доволно, чувствувајте се како да „имате“ пари . Бидете благодарни и навистина уживајте во купувањето. Ова ве става на фреквенцијата на изобилство.

Пробајте го методот 369
Методот 369 вклучува запишување на она што сакате да го манифестирате три пати наутро, шест пати попладне и девет пати навечер. Целта на овој метод е да ја репрограмира потсвеста со фокусирано внимание и повторување. Тоа му овозможува на некој да влезе во чувството на она што го сака.
Меѓутоа, ако не го менувате начинот на кој гледате и размислувате за парите, и само ја пишувате финансиската сума одново и одново, ова веројатно нема да функционира – што ќе доведе до фрустрација. Клучот е да го промените начинот на кој размислувате и се однесувате околу парите, но овој метод е корисен за првични промени во фокусот и поставувањето цели.

Животна средина на изобилство
Иако можеби немате милиони долари во банка во моментов, можете да станете дел од средина каде што таквите работи се вообичаени. На пример, прошетајте низ најскапиот кварт во вашиот град и посетете продавници за луксузна стока.
И понекогаш малите промени можат да бидат моќни. Наместо да купувате евтино кафе, потрошете малку повеќе и купете си квалитетно или прескокнете го пластичното шише со вода и пијте вода од кристална чаша. Постојат многу начини да се прават секојдневни работи од фреквенцијата на изобилство , без пари. Она што се случува е да се фокусирате на изобилството и да го гледате насекаде околу вас – тоа е она што најмногу ќе ви помогне.

Чувајте ги парите во вашиот паричник или напишете си чек
Ставете банкнота од 5.000 динари во вашиот паричник и оставете ја таму ако можете. Секогаш кога ќе го отворите паричникот и ќе ги видите парите внатре, ќе се чувствувате богат. Тоа е исто така потсетник дека секогаш имате повеќе пари на располагање. Можете дури и да си напишете чек со вашето име за одредена сума пари.

Користете афирмации
Афирмациите можат да бидат незгодни. Ако ги користите премногу долго, тогаш на крајот потврдувате недостаток на вистинско верување. На пример, колку повеќе пати кажете „Парите ми доаѓаат постојано и лесно“, вашата потсвест повеќе нема да сака да ја прифаќа како вистина затоа што вашиот ум продолжува со своето сценарио: „Не, немам пари и немам“. не знам каде може да се создаде“. Клучот е промената на верувањата и верувањето во нови околности: „Што ако моето богатство е навистина точно?

Визуелизирај, визуелизирај, визуелизирај
Визуелизациите се многу важна тактика кога станува збор за манифестирање. Размислете за парите на вашата банкарска сметка, зголемувањето на вашата плата или да му кажете на партнерот дека штотуку резервиравте семејно патување до посакуваната дестинација. Најдобро време за визуелизација е наутро веднаш штом ќе се разбудите, но ве маче додека сè уште спиете половина и пред да заспиете.

Одборот за визија, исто така, може да биде корисен, но не заборавајте да се запрашате: „Кој треба да бидам за да ја манифестирам оваа визија?“ Вие создавате нов начин на живот за себе на таблата, но внатрешната работа сè уште треба да се заврши. Личниот раст и развој потребни за да станете она што сакате да бидете е вистинска работа што ве чека.