Во една од најпознатите патеки во Формула 1 ќе бидат вложени 21 милион евра за да остане во календарот на „најбрзиот циркус“ и по 2025 година.
Првиот човек на Ф1, Стефано Доменикали неодамна кажа дека Монца ќе мора да се модернизира ако сака да остане во календарот.
„Наша главна цел е патеката да биде одлична. Нема изговори, зашто немаме проблем ниту со навивачи, ниту со останатите работи“, соопштија од Монца.
Монца, сепак, има загарантирано место во Ф1 до 2025 година.