Нападите на ајкулите стануваат сè почести, овие морски предатори стигнуваат дури и до плиткото. Млад човек од Австралија буквално за влакно избегнал да заврши во челуста на оваа морска ѕверка.

Тој се подготвувал да влезе во водата за да доплива до својот брод, кој бил закотвен буквално на неколку метри од брегот, кога здогледал нешто од што му замрзнала крвта.

Момчето за влакно ја избегна несреќата, да запливаше неколку секунди порано, немаше да се спаси, особено што до самиот брег пливаа две ајкули.