Во тек е 76-ти по ред филмски фестивал во Кан на кој се прикажуваат нови филмови од сите жанрови, вклучително и документарни, од целиот свет.Тој е еден од најпрестижните и најпопуларни филмски фестивали во светот, но и можност за познатите дами да ги покажат своите свечени тоалети на црвениот тепих.

Пред многубројните фотографи на црвениот тепих во Кан продефилираа убавиците, Ирина, Шајк, Џиџи Хадид, Наоми Кембел  и многу други.