Мистериозен предмет се појави на плажа во Западна Австралија, кој се уште не е идентификуван. Полицијата апелираше до граѓаните да не му приоѓаат.

Големиот метален предмет го пронашле трагачи на плажата „Грин Хед“.

Полицијата го третира како опасен, а луѓето засега се повикани да не му приоѓаат. Според мештаните, предметот е широк околу два и пол метри, додека долг меѓу два и пол и три метри.

Според Џефри Томас, експерт за воздухопловство, наводно станува збор за резервоар за гориво од ракета што паднала во Индискиот Океан претходната година. Од друга страна, австралиската вселенска агенција наведува дека овој „резервоар“ наводно можел да падне од вселенска ракета и дека се работи за меѓународна вселенска агенција.

Имаше тврдења врз основа на неофицијални информации дека наводно е дел од авионот „MH470“ кој исчезна во 2014 година со 239 патници во близина на брегот на Западна Австралија. Томас ги отфрла ваквите обвинувања.