Принцезата Шарлот вредно и помагаше на нејзината мајка Кејт за време на посетата на добротворната организација Windsor Baby Bank со нејзините браќа. Осумгодишното девојче покажа ентузијазам и ги стопи сите. “О ла ла!” Викнала таа додека влегувала во центарот и здогледала низа играчки изложени.

Таа и нејзините браќа, 10-годишниот принц Џорџ и 5-годишниот принц Луис, совесно помогнаа да се соберат пакетчиња со божиќни подароци за семејствата и децата од хуманитарната организација. Фотографиите споделени од Кенсингтонската палата денес покажуваат дека Шарлот со обожавање гледа во малечко бебешко боди.

Младата принцеза од Велс веднаш го препозна шаблонот на велшкиот змеј на бодито и со задоволство го подигна и рече: „Тоа е велшко!“ Девојчето го погледна и слаткото детско палто кое го извади од кутијата, а кое ќе му припадне на едно дете овој Божиќ.