Жители на тетовското село Бродец споделија снимка на која се гледа како мечка се обидува да спаси младенчиња, кои паднале во реката Пена. Од видеото се гледа како таа влегува во реката и се обидува да ги извади.

„Видео е снимено во близина на селото, каде што мечката се обидува да ги спаси младенчињата од реката, а го испрати Азам Амети“, стои во објавата од фејсбук-страницата „Село Бродец“.

Во коментарите на објавата има и видеа од кои се гледа дека претходно мечката трагала по младенче и во планината.