Мет Дејмон не може да се извлече од својот најлош филм, особено што неговата ќерка сè уште го исмејува за таа улога.

Актерот гостуваше во подкастот на WTF, а во еден момент се појави и темата за неговиот најлош филм. Дејмон смета дека неговиот најлош филм е „Кинескиот ѕид“ од 2016 година, филм за европските платеници кои бараат оружје во Кина од 11 век и на крајот помагаат во борбата против брановите на вонземска инвазија.

Дејмон рече дека сакал да работи на филмот затоа што е обожавател на режисерот Џанг Јиму, но брзо сфатил дека тоа нема да биде добро искуство откако на снимањето истакнал нешто со кое не бил задоволен. Преку преведувач на актерот му било кажано дека „режисерот се согласува со него, но дека ова е холивудски филм“, а Дејмон сфатил дека го снима филмот каков што сакаат да го гледаат раководителите на холивудското студио.

„Јиму свесно го правеше она што тој мисли дека е холивудски филм и она што неговите партнери во Холивуд го убедија дека го сакаат. Така се случуваат катастрофи. Јас реков: „Те молам кажи му дека дојдов овде да глумам во еден од неговите филмови“, вели Дејмон, додавајќи дека Кинескиот ѕид „не функционира како филм“.

Режисер кој ја компромитира својата визија за снимање на „холивудски“ филм обично не е добар знак за луѓето кои работат на филмот, а стравовите на Дејмон се покажале како оправдани. Актерот мислел дека се пријавува за филм како „Лоренс од Арабија“ или „Танц со волците“ за „аутсајдер кој влегува во нова култура“, но тоа не било така.

Сепак, најстрогиот и најупорниот критичар на Дејмон на „Кинескиот ѕид“ била една од неговите ќерки која одбила да го нарече филмот со целото име, нарекувајќи го само Ѕид, оставајќи го средниот збор во насловот бидејќи „нема ништо големо во тој филм. “.