Мерил Стрип е една од најплатените актерки на денешницата, што и не е толку чудно со оглед на бројните успешни филмови во кои глумеше.

Меѓутоа, еден филм, во кој се појавила околу пет минути, и донел три милиони долари. Станува збор за продолжението на огромниот хит во светот на мјузиклите, филмот „Mamma Mia! Here We Go“ од 2018 година.

Стрипот беше претставен на публиката во 2008 година во улогата на Дона Шеридан во филмот „Mama Mia“, кој беше инспириран од песните на групата „ABBA“. Тогаш филмот заработи 585 милиони долари во кината.

Според Far Out Magazine, цитира Стандард лајф, Стрип за својот настап заработила 7,5 милиони долари.

Од вкупно 114 минути на вториот дел, Стрип се појави во него околу пет минути, најмногу во сцената на крштевањето на нејзината внука.