Откако филмот Барби се појави во кината, исхраната на Маргот Роби е еден од најпребаруваните поими на Google. За оваа тема интересот  се зголеми за 1.364 отсто по објавувањето на филмот, според податоците на Total Shape.

Маргот Роби е позната по тоа што следи добро балансирана исхрана која вклучува протеин, влакна и здрави масти, но поради нејзината улога како најпопуларната кукла во светот, има една храна која таа ја консумира во големи количини.

„Маргот јадеше ферментирана храна како кисела зелка“, открила експертот за здравје на кожата, Јасмина Вико за Harper’s Bazaar.

Оовој  зеленчук е исклучително нискокалоричен и содржи само 25 калории на 100 грама.

Заедно со кисела зелка, славната актерка јадела и кимчи и кефир, секакви горчливи јадења и бобинки, а пиела и чај од чичка.