Македонија се најде во топ-5 земји во светот по поскапувањето на становите, објави „World of Statistics“.

Вкупната инфлација е 20,6 отсто во последната година, додека Србија и Русија имаат поголемо поскапување на становите со 23,1 отсто, а Турција со 167,9 отсто.

Во првите 10 земји се наоѓаат Исланд, Хрватска, Израел, Унгарија, Грција и Португалија.