Маж (65) заспал во вреќа за спиење на плажата Њуел на крајниот север на Квинсленд, Австралија, а кога се разбудил видел крокодил кој го каснал за нозете, пишува ЊуСпорт.

Успеал да побегне од животното, а други луѓе притрчале да му помогнат.

– Имаше многу среќа, на плажата имаше и други луѓе кои му пријдоа на помош и го однесоа во болница. Тој се здоби со повреди од каснување на двете нозе, но неговата состојба не е сериозна, па во текот на ноќта беше пуштен од болница – изјави менаџерот на Невел Бич Караван Парк Ворен Фаравеј.

Сопственикот на „Newell Beach Takeaway and Cafe“, Питер Кап, рече дека знае за „голем крокодил“ што живее во областа и дека „живее и се движи наоколу“. Квинслендските паркови и службата за диви животни го истражуваат инцидентот.