Како што секоја врска е подложна на промени, работите во креветот се менуваат со текот на годините. Кога ќе наполниме 40 години, нивото на хормоните почнува малку да се менува, што може да доведе до тоа жените да имаат помала желба за секс.

Може да се случи и да им треба повеќе време за да бидат подготвени, односно да страдаат од сувост на вагината. Притисокот може да се намали со употреба на лубриканти. Освен тоа, разговорот со партнерот ќе ви помогне да го пронајдете вистинскиот пат – кој ќе им овозможи на двајцата партнери долго да уживаат во сексот.

Помали се шансите за бременост

Колку е постара жената, толку помалку јајца има. Затоа е многу потешко да остане бремена во таканаречената втора половина од животот.

Почести оргазми

Мит е дека зрелите жени не можат да доживеат оргазам. Имено, колку е постара жената, толку повеќе искуствоима, толку помалку се сомнева во себе и е поотворена.

Затоа, таа не е ограничена или под стрес за време на сексот, туку едноставно ужива. Затоа на жените во 40-тите им е полесно да го завршат сексот со оргазам.

Водењето љубов е подолго

Нивото на машкиот хормон исто така се менува со возраста. Ова води до фактот дека тој може подолго да го одложува оргазмот и поинтензивно да ужива во сексот. На тој начин може да има повеќе време за партнерката, па веројатноста за заеднички оргазам е поголема.

Ќе најдете нови начини да се забавувате во кревет

Ако работите не одат како обично во креветот, тоа може да изнервира многу парови. Сепак, може да биде можност да пробате некои нови работи. На овој начин, партнерите можат да се зближат на сосема нов начин и да имаат уште многу сосема нови, возбудливи искуства, пренесува „Vijesti.me“.