Во интервју за „Еуроњус Албанија“, лидерот на БЕСА, Биљал Касами изјави дека Рамиз Мерко е само „ситна риба“ и дека на црната листа на САД треба да се најде и првиот човек на ДУИ, Али Ахмети.

„Во овој процес сметам дека на црна листа треба да биде ставен првиот човек на ДУИ, Али Ахмети.

ДУИ се движи континуирано надолу, зашто функционери на таа партија крадеа за време на дваесетте години на власт“, рече Касами.