Ланец на пицерии во Тајланд, во своите повеќе од 400 објекти, нуди пица чија главна состојка не се базира на сирење, домати или маслинки, туку на листови канабис.
Специјалитетот е создаден како брза реакција на релаксираните закони за дрога во Тајланд. Најновите законски измени дозволуваат контролирана употреба на канабис во храната и пијалоците.
Crazy Happy Pizza, чија основна состојка е сирење внесено со канабис во кората, со лист канабис внатре и уште еден голем лист како гарнир одозгора, и сецкан канабис во преливот, се продава за 15 долари.
За да бидеме сигурни дека нема забуна, активната состојка THC во канабисот речиси и да не постои, иако, по добар оброк, секој консумент на оваа пица ќе има добар сон.
Пица со вкус на канабис, иако не е наркотична, не се продава на лица помлади од 12 години.