Македонската група „Некст Тајм“ на 17 декември одржа концерт во салата Борис Трајковски и на истиот ја препеаја познатата македонска народна песна „Бисер Балкански“ од Гоце Николовски.

За време на божиќните празници, тие го објавија и видеото од изведбата на оваа нумера на концертот.

Некст Тајм“ се познати по нивните обработки на стари македонски народни песни.