Луѓето навистина не ги поврзуваат бракот и децата. Луѓето не се чувствуваат само преку близина.
Љубовта е невидлива врска. Може да бидете потполни странци еден на друг, а сепак да се чувствувате како најблиските луѓе што некогаш ги запознале. И тој момент кога ќе видите нечии очи или ќе почувствувате силна привлечност кон некого, кога некој, без вистинска причина, ќе ви го допре срцето, тоа е моментот кога ја препознавате вашата кармичка врска.
Самото спомнување на кармата и судбоносните врски секогаш покренува бескрајни прашања на кои луѓето бараат одговори. Иако повеќето од нашите земни врски се кармички обележани, овојпат ќе се занимаваме исклучиво со емотивните односи. Со исполнетото, но и со неисполнетото.
Честопати, најлесниот начин да објасниме зошто имаме толку силни чувства кон некого лежи во фактот дека сме дел од нечија карма . Иако луѓето веројатно со его-мудри сакаат да бидат дел од нечиј свет, најинтимен и да го поминат остатокот од животот со таа личност, многу е поважно да се биде дел од нечија карма . Дел од времето што припаѓа на вечноста.
Како да препознаете кармичка врска
Оној момент кога ќе видите нечии очи или ќе почувствувате силна привлечност кон некого, кога некој, без вистинска причина, ќе ве допре, кога ќе почувствувате дека земјата престанува да се врти, тоа е моментот кога ја сфаќате вашата кармичка врска. Ја правиш домашната задача. Тогаш давате се што можете да дадете, а не сè што мислите дека треба. Разумот овде не игра улога. Вие не одредувате што ќе дадете или не, со оваа личност не се однесувате како што се однесувавте со претходните партнери во животот. Рационално, логично и емотивно. Затоа што овде вашата душа се сеќава на сите реинкарнации. На потсвесно ниво, препознавањето останува. И тоа секогаш се случува со причина.
Некои луѓе доаѓаат и си одат. Некои доаѓаат и остануваат. Некои поминуваат покрај нас. Со некои луѓе често се чувствуваме како да сме се запознале во погрешно време.
Како може да нè допре некој кој никогаш не нè допрел? Или кои се причините за човекот да живее во своите мисли ? Како е можно да знаеме сè кога не знаеме ништо?
Судир со реалноста
Вообичаено е да се сретнете со луѓе кои многу подобро знаат со кого се во нивната реалност отколку со кого се кога се сами. Тие немаат храброст да остават некој што не е дел од нив, но имаат храброст да прекршат дел од себе во некој друг. И да прифатат дел што не им припаѓа. Ова е вистинската агонија на животот. Ова се нашите одлуки. И нè повредија. Повредени сме од се за што не бевме подготвени, но можевме да направиме. Нашите очекувања не повредуваат. Соништата . Боли нашата храброст која никогаш не сме ја имале. Нашето само-направено постоење боли.
Кармата не боли (фер е, нè учи). Целите што си ги поставуваме ни штетат. Нè боли што мислиме дека нема право да не повредува. Нашите погрешни перцепции за љубовта не повредуваат. Повредени сме од одлуки кои никогаш не сме имале храброст да ги донесеме. Затоа што љубовта е секогаш наша цел. Иако љубовта нема цел. Тоа се случува без причина, без објаснување, без логика, без размислување. Влегувањето во односи со луѓе само затоа што тие врски можат да доведат до некоја цел не е љубов. Ова е пресметка. Барикада на душата. Срцев нокаут. Ова е човекот. Но, ова не е љубов . Љубовта нема цел. Човекот го има. Бракот не е цел на љубовта, тоа е цел на човекот. Врската не е целта на љубовта, туку целта на човекот. Нема ништо лошо во човечките цели. Но, тоа не се целите на љубовта. Љубовта нема цел.
И тогаш добиваме одговор на прашањето како да препознаеме кармичка врска и како таа ќе се развие повеќе не зависи од Универзумот, таа е под контрола на партнерите.