Компанијата Bucket List е за авантуристички патувања, а нивното последно истражување имаше за цел да открие која е моментално најпопуларната кујна во светот.

Верувале или не, не е ниту италијанската, ниту француската, ниту кинеската, ниту е индиската.

Компанијата „Bucket List Company“ создаде листа на популарни јадења врз основа на гласовите и интеракцијата на публиката на платформите на социјалните медиуми како што се TikTok, Instagram и Reddit.

Списокот содржи неколку омилени, има секако и италијански, со пици и тестенини. Има и мексикански, со зачини и забавни презентации. Исто така, многу популарна фина француска кујна, со сирења, специјалитети од месо и фини сосови.

Во моментов, најпопуларната кујна во светот не доаѓа од Европа, а веројатно никогаш не сте пробале некое од традиционалните јадења кои доаѓаат од таа земја.

Истражувањата покажаа дека најдобрата храна доаѓа од далечната Кореја.

Еден од специјалитетите што се издвојува е „кимчи“, а тука е и зачинетиот „гочујанг“.

Корејската кујна е одговорна за неверојатно разновиден и многу вкусен избор на јадења.

„Bucket List Company“ ги издвои десетте најдобри светски кујни. Станува збор за корејска, италијанска, мексиканска, јапонска, индиска, кинеска, тајландска, виетнамска, филипинска и турска кујна.