Јаким Азопарди улови риба поголема од личните рекорди на многу риболовци иако има само 11 години.

Азопарди имал импресивен улов во водите кај Кејп Отвеј во Австралија кога ловел со својот татко Метју и нивниот пријател Филип Пирот.

Јаким сам се борел со рибата од почеток до крај и тоа траело околу еден час. Татко му и пријателот на крајот му помогнале да ја извлече рибата од водата.

Атлантската туна синоперка, што ја фатил Јаким, тежела 116,5 килограми, што е неколкупати потешка од момчето.

„Таа беше поголема од мене. Уште ме болат рацете“, изјави момчето.

Метју Азопарди додаде дека уловот на син му е најголемата риба што ја донел на бродот.