Џејми Дорнан, ѕвездата на филмот 50 нијанси сиво, по лошо ќе го памети својот одмор во Португалија. Додека бил на патување со водителот на „Good Morning Britain“, Гордон Смарт и други пријатели, на актерот одеднаш му се слошило, а исто и на Гордон.

На вториот ден од одморот, Гордон открил дека чувствува пецкање и скокоткање во левата рака, а во болницата било откриено дека има пулс од 120 отчукувања во минута. По излегувањето од болница, Гордон во хотелот пристигнал во момент кога и на Џејми му било лошо и добивал помош од медицинскиот персонал.

Тогаш Џејми му кажал на својот пријател дека му се вкочанети екстремитетите и потоа бил однесен со брза помош.

„Џејми рече: Драг мој Гордон, околу 20 минути откако си замина, мојата лева рака се вкочани, па мојата лева нога се вкочани и на крај и мојата десна нога се вкочани“, се сеќава Гордон.

„Среќни сме што излеговме живи“
Гордон почнал да чувствува пецкање додека играл голф. „Сите бевме апсолутно ужасно и почнав да чувствувам пецкање во левата рака, а потоа скокоткање. Јас сум син на лекар, па имајќи некои сознанија си помислив – Ова е знак за срцев удар“, изјавил Гордон.

Една недела подоцна, докторот му се јавил на Гордон и го известил дека неговите и симптомите на Џејми најверојатно биле предизвикани од отровни гасеници.

„Се испостави дека сме биле полазени од влакнести гасеници и имавме среќа што излеговме живи“, рекол Гордон. „И се испостави дека има гасеници на терените за голф на југот на Португалија кои убиваат кучиња и им предизвикуваат срцев удар на мажи во нивните 40-ти години“, додал тој.