Следниот пат кога ќе посакате шеќер, посегнете по овие намирници кои ги испорачуваат сложените јаглехидрати  и пребиотици кои навистина му се потребни на вашето тело:

Овошје

Цели житарки
Здрави масти како авокадото

Виолетови компири

Темно чоколадо

Амарант

Чиа семе (обидете се да направите чиа пудинг)

Темно лиснат зеленчук како кељ и спанаќ

Масна риба како лосос