На раскрсница помеѓу селото Бомово и Дебар, во близина на државната граница со Албанија полициски службеници од полициска станица за гранични проверки и граничен надзор Блато го уапсиле М.А. (31 ) од Дебар.

„Тој бил осуден на казна затвор од шест години за сторено кривично дело по член 215 од Кривичниот законик, а бил баран по потерница врз основа на наредба од Казнено – поправната установа Затвор Идризово за доиздржување на три години од казната. Лицето ќе биде предадено на надлежната казнено поправна установа“, извести МВР.

Лицето ќе биде предадено на надлежната казнено поправна установа.