Најмудрата работа што некоја жена некогаш може да ја направи е да сфати дека не ѝ е потребен маж.

Љубоморна жена прави подобро истражување од ФБИ.

Жените се создадени за да бидат сакани, а не разбрани.

Не знаеш ништо за една жена сè додека таа не е пијана и лута на тебе.

Кога жена ќе ти каже „прави што сакаш“, никако не прави што сакаш.

За жените е научно докажано дека се во право, дури и кога грешат.

Дали сте забележале дека она на жените „ќе бидам готова за 5 минути“ и на мажите „ќе бидам дома за 5 минути“ се буквално исти?

Ако сакате жена да ве слушне што зборувате, тогаш зборувајте со друга жена (и таа ќе слушне).

Ако жените знаеја да читаат умови, тогаш мажите ќе добиваа по една шлаканица на секоја секунда.

Жените се како полицајците, дури и кога ги имаат сите докази на светот, сакаат признание.