Помладиот брат на Жерар Пике, Марк и неговата партнерка, Марија Валс, официјално се венчаа за време на интимна церемонија во Шпанија. На овој посебен ден присуствувале нивните најблиски, вклучувајќи ги родителите Монсерат Бернабеу и Џоан Пике Ровира, како и поранешниот Жерар Пике и неговата девојка Клара Чиа Марти, пишува „Хола“ („Hola“).

Пике и Клара Чиа беа уловени како ја напуштаат црквата во добро расположение. Присуството на Клара на овој свечен настан било оправдано, бидејќи освен што таа е партнерка на поранешниот фудбалер, има блиско пријателство со Марија Валс.