Врските се напорна работа и понекогаш долгорочните врски бараат повеќе работа за да се одржи страста жива. Според експертите, постои едно едноставно правило кое паровите мора да го почитуваат, без разлика колку долго се заедно. Тие наведуваат дека кога ќе престанат да прават една работа, во повеќето случаи раскинуваат .
Правило број еден е секогаш да флертувате со партнерот , без разлика колку долго сте заедно. Флертувањето може повторно да ја запали искрата во вашата врска.
Ако се чувствувате како да сте се оддалечиле од партнерот, не мора да ја делите истата интимна енергија како порано, едноставно веќе ја немате таа искра. Тоа значи дека и покрај тоа што сте посветени и долго време заедно, не можете да се опуштите кога станува збор за изразување на вашата страст.
Постои заблуда дека флертувањето се користи само кога се обидувате да привлечете потенцијален партнер.
Многу парови престануваат да флертуваат откако ќе влезат во врска, експертите велат дека штом ќе дојдеме до удобно, стабилно место за да знаеме дека имаме статус „безбеден“ со некој друг, вообичаено е да ја изгубиме разиграноста што нè зближи во првата место.
Тоа што нашиот партнер флертува со нас е еден од начините на кои се чувствуваме сакани, посебни и привлечни . Спротивно на тоа, отсуството на флерт во долготрајна врска може да нè натера да се сомневаме во чувствата и привлечноста на партнерот кон нас, се вели на веб-страницата на Your Tango.
Иако често се припишува на раните фази на запознавање, флертувањето во долготрајните врски и бракови може да има позитивен ефект врз двајцата партнери и може да игра важна улога во намалувањето на расправиите и зголемувањето на самодовербата .
Дали имате проблем да флертувате со партнерот? Постојат неколку совети кои ќе ви помогнат.
Ако помина некое време откако последен пат сте флертувале, не се стресувајте. тоа е исто како возење велосипед, не можете да заборавите како да го направите тоа.
Одвојте време да се пошегувате еден со друг, како и да ја поттикнете страста со испраќање заводливи пораки. Флертувањето нема да ги реши сите проблеми во врската, но е важен дел од интимноста .