Многу луѓе мислат дека среќата е нешто неочекувано што не може да се дефинира и дека вие само верувате (или не верувате). Сепак, британскиот психолог Ричард Вајсман има поинакво мислење. Според него, среќата следи посебни обрасци кои се поврзани со нашето однесување, начин на живот и размислување.
Еве ги неговите совети за привлекување среќа, сумирани од BrightSide.
Проширете ги можностите
Премногу фокусирање на она што го имаме (или го немаме) во животот нè одвлекува од пребарување, обид и создавање нови работи. Отворете ги очите и умот. Не чекајте да се случат работите. Бидете господар на вашиот живот и не плашете се од непознатото.
Слушајте ја вашата интуиција
Среќните ги слушаат сигналите што ги испраќаат нивното тело и ум и учат правилно да ги читаат. Исчистете го умот од вообичаените сомнежи и тензии и обидете се да се дружите со вашиот внатрешен глас. Еден начин е да започнете со медитација.
Очекувајте да имате среќа
„Среќата верува дека имаш среќа“. Овој став им помага на повеќето луѓе да одржат позитивен и оптимистички став, без оглед на околностите. Наместо да трошите енергија очекувајќи нешто лошо да се случи, искористете го на попозитивен начин.